Kronometer.

Órákról, mindent

Omega Seamaster Diver 300 “Commander’s Watch” – Bemutató

A modern kori Seamaster történet második részébőlaz SMP széria “Bond SMP” családját már közelebbről is megismerhettük, az Omega most ennek egy limitált változatát mutatta be, a Brit Királyi Haditengerészet és James Bond által ihletett “Commander’s Watch”-ot.

A limitált szériás Seamasterekkel később egy külön részben foglalkozunk majd, de a legfrissebb Omega bemutatásával úgy éreztük, nem lehet várni. A Bond SMP-ből elsősorban kék és fekete számlapos verziók készültek az elmúlt 24 évben, egy-két kivétellel, így a mostani, a Commander’s Watch üde színfolt a fehér számlapjával, hangozzék ez akármennyire is furcsán.

Ami a fényes, fehér kerámia számlap mellett a legfeltűnőbb, a lünettabetét. A kerámia betétbe az Omega speciális ötvözetéből készült Liquidmetal számokat és indexeket találjuk, a Planet Ocean szériából átemelt újítással, a lünetta első 15 percét jelző gumi betéttel. A piros gumi és kék kerámia párosa pontosan illik a haditengerészet színei alapján megalkotott Omega NATO szíj mintázatával, amiről tudjuk, hogy az egyetlen szíj, ami vetekedhet a minőségével, a hazai készítésű PhenomeNato.

A számlap felől csupán a piros másodpercmutató végén látható 007 logó árulkodik arról, hogy egy limitált Bond példánnyal állunk szemben. Apró érdekességek és részletek a számlapon az indexek kék pereme, a piros Seamaster felirat, és az ötletes dátumtárcsa, amin kizárólag a hetes szám piros, a másik harminc szám kék színű.

A szerkezet az aktuális SMP-ből is ismert koaxiális gátszerkezetű cal.2500D-re épül, a dekoráció miatt viszont új, a modellhez hű kaliberszámot kapott, ez a 2507. Az Omegától elvárt minőségű finiselést tetézték a töltényhüvelyre emlékeztető rotorral és 007 felirattal, a 41 milliméteres tok hátlapján a sorozatszámmal és az egyedi típusnévvel.

Ha bekerülnénk a 7007 leendő tulajdonos közé, az órát a limitiáció stílusához passzoló díszdobozban kapjuk meg, 007 jelzésű fémszíjjal és, hogy bármikor cserélhessük ezt, logózott stiftkiszedővel.
Akik közelebb álltak a Bond-filmek során Goldfingerhez, mint Jameshez, 18 karátos arany verzióban is megvásárolhatják, igaz, ezért jobban kell sietni, mindössze hét darab készül belőle. Az árukat egyelőre lepel alatt tartja a gyártó.

 

 

Lábjegyzet:

A gyártó egy ideje, de talán már végérvényesen a Seamaster Diver 300 nevet használja arra, ami a köznyelvben Seamaster Professional-ként, tehát SMP-ként terjedt el. Mivel az órás világ nagyban a megszokásokon alapul, mi továbbra is az SMP rövidítést használjuk majd.

A képek forrása: omegawatches.com

A cikket a kronometer.hu szállította.

A bejegyzés trackback címe:

https://kronometer.blog.hu/api/trackback/id/tr2112923757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kronometer.

Órákról, mindent. Hírek, újdonságok, tesztek, történelem, technológia és vélemények az órák világából kezdőknek és haladóknak egyaránt.

Friss topikok

süti beállítások módosítása